Sushi for nybegynnere

Da var det endelig tid for vårt første ekte blogginnlegg! Tema for kvelden er Sushi.

Sushi og Vin
FOTO: Paul Kopperud

Etter å ha smakt på samtlige av Trondheims utvalg av sushirestauranter tenkte vi at dette kunne da ikke være så vanskelig å lage selv. Lista ble lagt enda høyere da vi inviterte et smakspanel, bestående av Trondheims selverklærte eksperter på generelt alt spiselig, til en koselig kveld med vin og sushi. Som de sivilingeniørene vi er, trengte vi ingen prøverunde. Med nøye planlegging og godt forarbeid blir jo alt perfekt ved første forsøk!

Vi begynte tidlig med å søke opp forskjellige oppskrifter og bestemme oss for hva vi skulle lage. Valget falt på Tempura Maki og Lakse Maki. Til tross for at vi hadde beregnet god tid, og at gjestene var fashionably late, så ble vi ikke ferdig med å skylle risen før det ringte på døren!

Sushi tar tid!

Sushi tar tid!
FOTO: Paul Kopperud

Notis: Ha god tid når du skal lage sushi!

Dette viste seg egentlig å ikke være så dumt da det er svært koselig å ha godt selskap når man lager mat.

Her finner du oppskriftene vi brukte:

http://www.salma.no/oppskrifter/ra/maki-sushi-med-salma

Laksemaki

Laksemaki
FOTO: Paul Kopperud

http://naturligallergimat.net/fisk-skalldyr/hjemmelaget-tempura-maki/

Tempura maki

Tempura maki
FOTO: Paul Kopperud

Tips og triks vi lærte underveis:

– Ingefæren man får til sushien er syltet, og ikke rå. Ikke kjøp rå ingefær for å være flink og lage selv for så å smake på den underveis og innse at rå ingefær ikke er spesielt godt. Ikke å anbefale!

– Ikke stikk nesen langt ned i wasabiboksen og innhaler kraftig i det du åpner den. Dette lukter veldig sterkt, og er bare rett og slett ubehagelig!

– For å sjekke at oljen er varm nok i pannen kan man stikke en tresleiv ned i oljen. Dersom det begynner å bruse rundt så er oljen klar.

– Bruk vernebriller når du friterer scampien, oljen er svært varm og vil sprute når du slipper scampien oppi, og den vil bare sprute enda mer jo lengre scampien ligger i oljen. Så det nytter ikke å søke dekning og håpe på at det vil gå over av seg selv. Solbriller kan til nøds benyttes, men husk da på at scampien er ikke så brun som den ser ut til å være.

– En sprøytepose med tipp (til å legge glasur på f.eks. muffins) kan med stort hell brukes til å legge chilimajonesen i et jevnt lag på rullen uten å søle.

Siv.ing. living, vi tester for at du skal slippe!

Kommenter gjerne posten med din favoritt sushirestaurant i Trondheim, eventuelt Norge!

PS: Visste du at entallsformen for Scampi er Scampo? 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s